Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny sledź w oleju

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 6 szt.
ogórki kiszone 6
cebula 2 szt.
papryczka chilli 2-3 szt.
olej
Papryka ostra mielona Prymat
ocet
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sledź w oleju

Matiasy odmoczyć w wodzie z nadmiaru soli. Następnie pokroić w paski, ogórki w plasterki, cebulę w piórka. Układać w słoiku na zmianę - ogórki, śledź, skropić łyżeczką octu, przyprawić papryką i pieprzem, cebula, ogórek, śledź, przyprawy, papryczka chilli (ja dałam marynowaną) itd. Zalać olejem i odstawić na dobę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.05.2014 12:57
rarytasy podane są na talerzu..
adelajda 03.05.2014 08:13
Bardzo apetyczny śledzik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak