Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofelkraut czyli ziemniaki z kiszoną kapustą wersja fit

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
marchewka 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
masło 1 łyżeczka
kapusta kiszona pół kg
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofelkraut czyli ziemniaki z kiszoną kapustą wersja fit

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 1 - Kartofelkraut czyli ziemniaki z kiszoną kapustą wersja fit foto
2
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku, i gotujemy ja do miękkości przez 1,5 godziny.
Krok 2 - Kartofelkraut czyli ziemniaki z kiszoną kapustą wersja fit foto
3
Do ugotowanych i odcedzonych warzyw dodajemy natkę posiekanej pietruszki i ugotowana kapustę kiszona również odcedzoną z wody.
Krok 3 - Kartofelkraut czyli ziemniaki z kiszoną kapustą wersja fit foto
4
Do wszystkich składników dodajemy masło, sól, pieprz, i mieloną gałkę, wszystko ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków,aby wszystkie składniki się połączyły.
Tak przygotowany i jeszcze ciepły kartofelkraut podajemy jako dodatek np, do mięsa.
Krok 4 - Kartofelkraut czyli ziemniaki z kiszoną kapustą wersja fit foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak