Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy z suszoną śliwką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 3/4 kg.
śliwki suszone 10 dkg.
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 szt.
kolendra Prymat do smaku
Rozmaryn suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 5 łyżek
ryż 1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy z suszoną śliwką

Mięso umyć i pokroić w kostkę następnie natrzeć przyprawami kolendrą,rozmarynem,pieprzem oraz kucharkiem.Czosnek i cebulę obrać,czosnek pokroić w cienkie plasterki i dodać do mięsa a cebulę pokroić w kostkę i odstawić.Naczynie rozgrzać i obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony na koniec wrzucić pokrojoną cebulę jak się zeszkli podlać mięso wodą lub bulionem przykryć i dusić na wolnym ogniu.Tuż przed końcem gotowania ok.20min.dodać śliwki suszone wymieszać i dalej dusić,na koniec włożyć pokrojoną natkę pietruszki i jeśli trzeba to doprawić do smaku.Ryż ugotować na sypko w osolonym wrzątku.Gotowe danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub kluskami można także z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.05.2014 10:20
brzmi smakowicie
Kejti 05.05.2014 21:21
Fajne mięsko :-)
adelajda 04.05.2014 19:13
lubię takie połączenie :)
Bernadeta1 04.05.2014 16:33
super taki gulasz
Milka100 04.05.2014 15:41
pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak