Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa duszona z cebulką

5.0
(341)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Wątróbka drobiowa duszona z cebulką - najlepsza z ziemniakami i kiszoną kapustą. Kto miałby ochotę na klasyk polskiej kuchni?

Jeśli szukacie innych przepisów na tradycyjne dania kuchni polskiej - znajdziecie je w serwisie Doradca Smaku - KLIKNIJ TUTAJ

Składniki:

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 gramów
mąka 3-4 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
cebula biała 4 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa duszona z cebulką

  • Przepis na wątróbkę drobiową na obiad
  • Pomysł na obiad codzienny
  • Wątróbka drobiowa, jako pomysł na danie główne

Zwolennicy tradycyjnych dań polskiej kuchni będą zachwyceni tym przepisem! W takim razie jak zrobić wątróbkę drobiową? Przygotowanie wątróbki drobiowej z cebulą jest banalnie proste i wymaga zaledwie kilku składników. Podstawą są tutaj właściwie dobrane przyprawy, które każdy z pewnością ma w swojej kuchni!

Zobaczcie krok po kroku, jak przygotować wątróbkę duszoną z cebulką! 

 

Kroki postępowania

1

Wątróbkę myjemy i przyprawiamy - pieprzem czarnym i kolorowym.

Krok 1 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
2

Mąkę wsypujemy do miski i obtaczamy w niej wątróbkę.

Krok 2 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
3
Wątróbkę obsmażamy na patelni z każdej strony.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
4

Cebulkę kroimy w plasterki i smażymy na osobnej patelni z dodatkiem przyprawy do potraw Kucharek.

Krok 4 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
5

Do usmażonej cebulki dodajemy podsmażoną wątróbkę. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą. 

Krok 5 - Wątróbka drobiowa duszona z cebulką foto
6

Propozycja podania: Usmażoną wątróbkę można podawać ze świeżym pieczywem, ulubioną sałatką lub ziemniakami. 

Smacznego!

Tak przygotowana wątróbka z cebulką przypomni Wam smaki dzieciństwa i obiady przygotowywane przez mamę i babcię. Zobaczycie sami, że po jej zjedzeniu powiecie: "Ale to było dobre!" 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 06.05.2014 17:28
coś smacznego i prostego!
Monia 04.05.2014 17:05
Przepyszny obiadek :)
Aannkaa82 04.05.2014 16:27
KLasyczna wątróbka - najlepsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak