Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane roladki schabowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane roladki schabowe

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Schab oczyszczamy , rozbijamy na dość cienki kotlet.

Oprószamy solą , pieprzem i papryką.

Marchew , pietruszkę i pora obieramy , kroimy julienne ( zapałki / słupki ).

Wszystkie warzywa mieszamy razem i dosłownie 2 minutki podsmażamy na odrobinie oleju.

Porcję warzyw układamy na schabie i delikatnie zwijamy w roladkę.

Zapinamy wykałaczką lub zawijamy nicią.

W garnku rozgrzewamy olej , dodajemy posiekaną w piórka cebulę i wkładamy nasze roladki.

Obsmażamy z każdej strony , a następnie na wolnym ogniu dusimy do miękkości.

Co jakiś czas obracamy i podlewamy bulionem lub ciepłą wodą.

Na sam koniec doprawiamy do smaku i zajadamy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 14.05.2014 13:25
Fajne mięsko :-)
eMMe 04.05.2014 23:34
Super na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak