Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydła indycze - duszone

5.0
(38)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki główne

skrzydełka z indyka 2
cebula 1
ząbek czosnku 2
rosół 1 szk

Przyprawy

sól
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Papryka ostra mielona Prymat
ketchup pikantny 4 łyżka
olej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydła indycze - duszone

Skrzydła umyć, usunąć ewentualne nieczystości i osuszyć a potem przeciąć w stawach na pół. W szerokim rondlu rozgrzać olej. Skrzydła oprószyć przyprawami, ułożyć je na tłuszczu i podsmażyć z obu stron. Potem dodać obrane ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Podlać wszystko bulionem, dodać trochę ketchupu i dusić pod przykryciem skrzydła od czasu do czasu obracając do miękkości. Gotowe skrzydła można podać np. z ryżem i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.05.2014 23:52
pyszne danie
foczka-ks 01.05.2014 00:43
pięknie podany , aż ślinka cieknie
w mojej kuchni 30.04.2014 16:57
takie mięsko to lubię i to bardzo...
halina16 28.04.2014 22:06
dobre skrzydła :)
Konczi 28.04.2014 18:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak