Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty rabarbarowiec z blachy

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 gramów
rabarbar 1 kilogram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
mleko 50 mililitrów
cukier 300 gramów
płatki migdałowe 50 gramów
jajko 4 sztuki
tłuszcz do formy
mąka 400 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Blacha: 33x22 cm.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty rabarbarowiec z blachy

Kroki postępowania

1

Masło roztopić w małym garnku. Zdjąć z kuchenki i ostudzić. Do dużej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, jajka, mleko i roztopioną margarynę. Utrzeć wszystko na masę. Blachę posmarować tłuszczem i posypać mąką. Następnie ciasto rozłożyć równomiernie na spodzie formy.

Krok 1 - Puszysty rabarbarowiec z blachy foto
2
Rabarbar umyć i pokroić w kostkę, a następnie ułożyć na cieście.
Krok 2 - Puszysty rabarbarowiec z blachy foto
3

Ciasto piec w temperaturze 175 stopni przez 35 minut. Ostudzić ciasto na ruszcie. Można posypać wierzch ciasta cukrem pudrem. 

Krok 3 - Puszysty rabarbarowiec z blachy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.05.2014 18:58
lubię takie ciasta:)
romanrafal
romanrafal 17.05.2014 08:49
świetne ciasto
Aleksandra/Olcia 08.05.2014 19:11
super,uwielbiam rabarbar
Agata3 08.05.2014 18:23
takie ciasto bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak