Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne paluszki do rosołu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 15 dag
masło lub margaryna 15 dag
żółty ser ostry 15 dag
cukier 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
pieprz
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne paluszki do rosołu

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Masło posiekać z przesianą mąką , dodać starty ser , przyprawy.
Krok 1 - Pikantne paluszki do rosołu foto
2
Dokładnie wyrobić ciasto.
Krok 2 - Pikantne paluszki do rosołu foto
3
Rozwałkować placek grubości 5-10 milimetrów, pokroić w paski o szerokości 4-5 milimetrów dowolnej długości.
Krok 3 - Pikantne paluszki do rosołu foto
4
Ułożyć na posmarowanej blaszce i piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Podawać do rosołu, barszczu lub piwa.
Krok 4 - Pikantne paluszki do rosołu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 09.05.2014 06:31
świetny pomysł
Megg 08.05.2014 20:46
świetny dodatek do czerwonego barszczu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak