Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż z pomidorami , bekonem i cieciorką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
pomidory 2 szt
masło 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka
cieciorka konserwowa 1 puszka
bekon 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż z pomidorami , bekonem i cieciorką

Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy olej. Dodajemy posiekany czosnek a następnie umyty i osuszony jarmuż. Smażymy chwilę . Dodajemy pokrojony bekon - smażymy aż się zarumieni. . Mieszamy . Następnie dodajemy pokrojonego pomidora. Wszystko razem smażymy. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę. Chwilę smażymy i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 08.05.2014 20:36
Super połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak