Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony gołąb

4.0
(30)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gołąb 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
olej
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
papryka czerwona 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony gołąb

Obranego gołębia wypłukać. Czerwoną paprykę, przyprawę Kucharek, sól i pieprz wymieszać z olejem. Wysmarować nim gołębia i włożyć do lodówki. Marynować minimum 2 godziny.

Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia i obłożyć pokrojoną cebulą. Do rękawa wstawić miseczkę z wodą. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Następnie rękaw rozciąć i piec przez pół godziny.

Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 10.05.2014 07:13
Miesko delikatne..ja mocniej doprawiam bo dla mnie słodkawe,ale polecam
iziona 10.05.2014 06:40
Szkoda by mi było bidulki zjeść, ale jak byłam mała to babcia mnie karmiła rosołem z gołębia
Niki22 09.05.2014 18:18
Polecam. Mają bardzo smaczne i delikatne mięso. Tylko trzeba uważać żeby je nie ususzyć bo jest naprawdę chude :)
Lidzia 09.05.2014 17:30
Nigdy nie jadłam gołębia. Chętnie spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak