Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle z pesto rukolowo szpinakowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pesto

rukola garść
szpinak świeży garść
orzechy piniowe 2 łyżki
parmezan starty 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki

dodatkowo

makaron ok.200g
masło 1 łyżka
skórka z cytryny pół łyżeczki
szynka według uznania
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle z pesto rukolowo szpinakowym

Do pojemnika blendera dodać posiekany czosnek, garść rukoli i szpinaku, prażone orzeszki pinii, starty parmezan oraz oliwę. Całość zmiksować (według uznania można dodatkowo doprawić solą i pieprzem).
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozpuścić masło dodać skórkę z cytryny oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę (opcjonalnie, można pominąć). Całość podsmażyć, następnie dodać ugotowany makaron i dokładnie wymieszać. Dodać pesto i całość ponownie zamieszać.
Podawać natychmiast.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.05.2014 21:05
cudeńko, podoba mi się :)
wyattearp 12.05.2014 20:48
moje danie -uwielbiam
Kejti 12.05.2014 18:40
Mniam,super makaron :-)
Joannasz3190 12.05.2014 17:34
Rewelacja! :)
marcia7 12.05.2014 15:46
super zieloniutkie
Edith85 12.05.2014 15:18
super danie :)
idealme 12.05.2014 14:33
bardzo smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak