Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne kopytka na obiad

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1,2 kg
mąka pszenna 20 dag
jajko 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne kopytka na obiad

Ziemniaki mielimy dwukrotnie.

Dodajemy surowe jajko, płaską łyżeczkę soli oraz 20 dag mąki pszennej. Szybko zagniatamy. W razie potrzeby dodajemy odrobinę mąki. Ciasto dzielimy na 6-7 kawałków i z każdego formujemy cienki wałeczek na stolnicy oprószonej mąką pszenną.

Wałeczki lekko spłaszczamy ręką i kroimy na ukośne kawałeczki o długości około 3 cm.

Wrzucamy na wrzącą lekko osoloną wodę i gotujemy na średnim ogdniu 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 06.05.2014 10:03
bardzo lubię :)
Laila2786 06.05.2014 09:20
pyszności po prostu uwielbiam
IZABELA29 06.05.2014 08:32
tradycyjnie pysznie i do syta
w mojej kuchni 06.05.2014 08:24
jedno z lepszych dań na obiad
Ewelina1991 06.05.2014 08:22
smaczne kopytka
pajbek 05.05.2014 22:22
Dla mnie pycha :-)
Milka100 05.05.2014 22:11
apetyczne kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak