Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 0,7 kg
sól do smaku
cebula 5 dag
masło 5 dag
cytryna 1
bulion warzywny 70 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony

Kroki postępowania

1
Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na godzinę.
Krok 1 - Karp pieczony foto
2
Osuszyć ręcznikiem papierowym z wilgoci. Żaroodporne naczynie wysmarować grubo masłem, ułożyć karpia, w środek wcisnąć sok z całej cytryny, posypać posiekaną cebulą.
Krok 2 - Karp pieczony foto
3
Obłożyć kawałkami masła. Podlać bulionem warzywnym, przykryć i wstawić do piekarnika. Piec w 150 stopniach przez ok. 45 minut.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 3 - Karp pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 08.05.2014 08:34
Też niedawno robiłam karpia, lubie
berys18 07.05.2014 20:14
smaczny z pewnością

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak