Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowa z jajkiem i kiełkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 250 gram
jajko 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
rzodkiewka 1 pęczek
kiełki 10 gram
jogurt naturalny 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowa z jajkiem i kiełkami

Kroki postępowania

1
Do twarogu dodajemy świeże kiełki.
Krok 1 - Pasta twarogowa z jajkiem i kiełkami foto
2
Następnie ugotować jajka na twardo, obrać i zetrzeć na tarku. Następnie dodać do twarogu.
Krok 2 - Pasta twarogowa z jajkiem i kiełkami foto
3
Następnie umyć i posiekać w drobną kosteczkę rzodkiewkę. Można dodać do smaku koperek.
Krok 3 - Pasta twarogowa z jajkiem i kiełkami foto
4
Następnie dodać jogurt naturalny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 4 - Pasta twarogowa z jajkiem i kiełkami foto
5
Pastę nałożyć na kromki chleba i przed podaniem oprószyć dodatkowo koperkiem świeżym lub suszonym.
Smacznego :)
Krok 5 - Pasta twarogowa z jajkiem i kiełkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 08.05.2014 12:14
świetnie wygląda :)
Magula 08.05.2014 08:31
Świetna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak