Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z mięsa mielonego i kapusty

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
cebula 1/2 sztuki
kapusta pekińska 10 dkg
jajko 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa w płynie 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 3 czubate łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z mięsa mielonego i kapusty

Kroki postępowania

1
Mięso przełożyć do miski. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowaną kapustę, jajka, pieprz, przyprawę w płynie i mąkę.
Krok 1 - Placki z mięsa mielonego i kapusty foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Placki z mięsa mielonego i kapusty foto
3
Na patelni rozgrzać olej. Na patelnię kłaść porcje mięsnej masy, mocno rozpłaszczyć (na grubość ok. 1 cm).
Krok 3 - Placki z mięsa mielonego i kapusty foto
4
Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z dowolnym sosem.
Krok 4 - Placki z mięsa mielonego i kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 25.05.2014 11:04
jaki pomysł! super :)
halina17 24.05.2014 23:08
Dobre placki.
IKrakowianka 24.05.2014 22:13
bardzo smaczne placuszki
noninka77 24.05.2014 20:12
fantastyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak