Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 0,5 kg
jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
bułka czerstwa 1 szt
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
mleko 0,5 szk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

Pieczarki pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Na patelni podsmażyć najpierw połowę cebuli, dodać pieczarki i smażyć razem do momentu aż woda odparuje. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz ostudzić.
Bułkę namoczyć w mleku, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso mielone połączyć z jajkiem, odciśniętą z mleka bułką, resztą cebuli oraz czosnkiem. Wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z mięsa uformować płaskie placki. Na środek położyć łyżkę farszu, zwinąć i uformować kotlety. Każdego kotleta obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 01.06.2014 22:55
smaczne kotlety
adelajda 29.05.2014 09:18
smaczna odmiana mielonego
Kuchenka 26.05.2014 09:39
rewelacyjne :)
ewelinapac 25.05.2014 22:02
fajna odmiana od klasyki
Czyki 25.05.2014 21:39
Cudownie podane :)
IlonaAlbertos 25.05.2014 21:21
Wyglądają bardzo apetycznie.
Sylwia26 25.05.2014 21:00
ale pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak