Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody czekoladowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 80 gram
śmietana 30% 330 gram
cukier puder 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lody czekoladowe

Śmietankę podgrzewamy, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy aż całkowicie się rozpuści, kiedy masą się ostudzi miksujemy ją z cukrem pudrem.
Cukier najlepiej jest dodać do smaku.
Masę schłodzić w lodówce następnie przelać ją do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcją.
Jeśli nie mamy maszynki, schłodzoną masę wkładamy do zamrażarki i miksujemy masę co jakiś czas, żeby nie powstawały kryształki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 31.05.2014 08:47
ten pan ma >troszkę brudne paznokcie i skórki >
Jadwiga/Jaga85 27.05.2014 15:02
Poproszę porcje- zgadzam się z Christopherem- masz pomysłowe stylizacje, które rewelacyjnie i bardzo zachęcająco pokazują Twoje potrawy!!!!
APM 27.05.2014 14:21
Dziękuję bardzo :-)
Christopher 27.05.2014 13:55
Masz bardzo ciekawe stylizacje swoich WSZYSTKICH potraw ,które są interesujące.
Habibi 27.05.2014 12:47
to jedyny skuteczny i do tego bardzo prosty sposób na smaczne czekoladowe lody :) zawsze tak je robię, wychodzą naprawdę czekoladowe a nie kakaowe ;)
Aleksandra/Olcia 27.05.2014 10:59
piękne zdjęcie
Niki22 26.05.2014 23:59
ja poproszę porcję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak