Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą i twarogiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 szk
woda ciepła ok. 1 szk
olej 3 łyżki
sól

Farsz:

soczewica konserwowa 5 łyżek
twaróg 25 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą i twarogiem

Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, ostudzić. Przełożyć do wysokiego naczynia, dodać twaróg, soczewicę, sól oraz pieprz i całość zmiksować blenderem.
Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać farsz i zlepiać brzegi.
Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.10.2016 09:25
moje ulubione pierogi
V_kuchareczka 16.05.2014 10:30
pyszne pierożki
Wiesława1 16.05.2014 08:18
Z soczewicą są pyszne ale z soczewicą i twarogiem jeszcze nie jadłam
Niki22 15.05.2014 23:51
takich jeszcze nie próbowałam :)
Ania84 15.05.2014 21:37
smaczny farsz
Gracer 15.05.2014 21:33
fajne połączenie
ao_12 15.05.2014 20:57
do tej pory jadłam tylko z soczewicą, chętnie spróbuję połączenia jej z serem :)
mirosława4 15.05.2014 20:48
ale bym zjadła pychota !
Mniam 15.05.2014 19:30
Kiedyś muszę zrobić takie pierożki, bo soczewicę bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak