Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana karkówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa pół kg
ząbek czosnku 3 ząbki
śliwki wędzone 10 szt
ogórek kiszony 2 szt
słonina 15 dag
musztarda 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana karkówka

Kroki postępowania

1
Mięso rozcinam tak aby uzyskać jak najdłuższy płat, nacieram marynatą utworzoną na bazie musztardy, oleju, majeranku, soli, pieprzu i rozgniecionych ząbków czosnku.
Mięso schładzam w lodówce dwie godziny. Następnie na środku rozłożonego mięsa wykładam namoczone w wodzie wędzone śliwki, paseczki ogórka kiszonego i słoniny.
Krok 1 - Faszerowana karkówka foto
2
Całość zawijam mięsem i delikatnie umieszczam w formie do pieczenia.
Krok 2 - Faszerowana karkówka foto
3
Roladę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 1 godzinę. Upieczoną i wystudzoną roladę możemy podawać do kanapek.
Krok 3 - Faszerowana karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak