Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki półkruche
Kroki postępowania
w osobnym naczyniu rozrabiam 2 łyżki cukru z drożdżami następnie dodajemy 3 łyżki mleka i 2 łyżki mąki mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
mąka pszenna | 1 kg |
żółtko jajek | 4 |
sól do smaku | |
śmietana 12% | 1/2 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczki |
masło | 1 1/2 kostki |
cukier | 2 łyżki |
drożdże | 100 g |
mleko | 3 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
cukier | 1 łyżka |
dżem |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: