Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą papryką i mięsem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 250 g
papryka żółta 1/4
papryka czerwona 1
cebula 1
karkówka 100 g pieczona
kurczak 300 g pieczony
drób 300 g perliczka z rosołu
kasza manna 2 łyżka
koperek 3 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej rzepakowy 3 łyżka

Porada

1. Do farszu użyłam młodej kapusty. 2. perliczka gotowana z rosołu. 3. karkówka pieczona. 4. kurczak pieczony

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą papryką i mięsem

Kroki postępowania

1
FARSZ : Wszystkie składniki na farsz pokroić w kostkę. Do szerokiego rondla wlać olej, podgrzać go i wrzucić cebulę i obie papryki. Smażyć do zrumienienia się cebuli a potem dodać kapustę i pokrojone mięsa. Smażyć chwilę i dodać posiekany koper a następnie przyprawy do smaku. Farsz połączyć z suchą kaszą manną i wystudzić.
Krok 1 - Pierogi z kapustą papryką i mięsem foto
2
CIASTO I PIEROGI : Do miski wsypać mąkę i sól, wlać wodę i jajko rozbełtane z olejem i wyrobić gładkie ciasto. Porcje ciasta wałkować na cienkie placki i wycinać kółka np. szklanką.
Krok 2 - Pierogi z kapustą papryką i mięsem foto
3
Potem na każdy krążek nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi
Krok 3 - Pierogi z kapustą papryką i mięsem foto
4
a następnie układać je na ściereczce i przykrywać drugą aby nie wyschły.
Krok 4 - Pierogi z kapustą papryką i mięsem foto
5
W dużym garnku zagotować wodę, posolić ją i dodać trochę oleju ( ale nie jest to konieczne ). Na wrzątek kłaść pierogi partiami i gotować od wypłynięcia kilka minut. Gotowe wyjmować łyżką cedzakową i podawać okraszone smażoną cebulką i surówką.
Krok 5 - Pierogi z kapustą papryką i mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 04.06.2014 13:13
ciekawa jestem tego smaku , miałaś pomysł......
pestka 04.06.2014 11:58
pyszne pierogi, ale papryki do pierogów nie dodawałam nigdy , muszę spróbować, bo to ciekawa propozycja
alaaa 04.06.2014 11:58
pomysłowy farsz, zjadło by się takie pierożki
wyattearp 04.06.2014 11:39
pyszne pierożki
halinah 04.06.2014 10:36
papryki do pierogów nigdy nie dodaję
Sylwia26 04.06.2014 10:04
ślinka leci
pajbek 04.06.2014 09:43
Pyszne pierożki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak