Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI Z ZIELONYM PESTO Z BAZYLI I CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 gram
bazylia świeża 30 gram
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 4 liście
orzechy włoskie 1 łyżka
migdały siekane 1 łyżka
parmezan starty 3 łyżki
oliwa 100 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Porada

Danie podawać zaraz po przygotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI Z ZIELONYM PESTO Z BAZYLI I CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO

Spaghetti ugotować w osolonej wodzie wg.zaleceń producenta na opakowaniu po ugotowaniu powinno być al dente.Na suchej patelni uprażyć posiekane migdały i orzechy włoskie.Do rozdrabniacza lub pojemnika do blendowania wlać oliwę dodać umyte i osuszone listki bazylii i czosnku niedźwiedziego,uprażone orzechy włoskie i migdały wszystko razem zmiksować.Do zmiksowanych składników dodać dwie łyżki startego parmezanu wymieszać i doprawić solą morską do smaku.Gotowy sos pesto przelać do dużej miski dodać odcedzony makaron i wymieszać.Nałożyć porcje spaghetti z pesto na talerze i posypać resztą startego parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.06.2014 18:28
Prosty i smaczny,mniam :-)
eMMe 05.06.2014 21:01
Świetne spaghetti:)
Pyszota 05.06.2014 14:28
baaardzo lubię
bhb8 05.06.2014 14:26
zielone spaghetti nigdy nie jadłam
Bernadeta1 05.06.2014 14:06
smaczny obiadek
Ola1young 05.06.2014 13:45
pyszne danie makaronowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak