Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet jarski

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
ziemniak 4 szt.
orzechy włoskie 8 dag/zmielone
kapusta biała 1/2 główki
ryż 1 torebka
seler 2 szt.
cebula biała 2 szt
jaja 4 szt.
tłuszcz 5 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet jarski

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować do miękkości. Zmielić i dodać orzechy. Ziemniaki i selery obrać i ugotować.
Krok 1 - Pasztet jarski foto
2
Ugotować również ryż i kapustę. Cebulę pokroić i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Wszystkie warzywa zmielić, wymieszać z cebulą, dodać żółtka i posolić do smaku.
Krok 2 - Pasztet jarski foto
3
Białka ubić na sztywno i dodać do warzyw.
Krok 3 - Pasztet jarski foto
4
Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć pergaminem, zalać warzywną masą
Krok 4 - Pasztet jarski foto
5
.Zapiec w temperaturze 180 stopni przez jedną godzinę. Podawać z sosem pomidorowym.
Krok 5 - Pasztet jarski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 07.06.2014 18:24
super miks!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak