Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z mleka sojowego z granitą szczawiową Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Panna cotta

mleko sojowe 500 ml
cukier 100 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 listków

Granita szczawiowa

sok szczawiowy 600 ml
cukier 75 g
woda 75 g
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z mleka sojowego z granitą szczawiową Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Panna Cotta: mleko zagotować z cukrem, zdjąć z ognia i dodać uprzednio namoczoną żelatynę. Przelać do pojemniczków i schłodzić.
Granita szczawiowa: z cukru i wody przygotowujemy syrop prosty, wszystkie składniki mieszamy z sobą i mrozimy.
Panna cottę podawać z granitą szczawiową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.06.2014 21:33
Wyglad mówi sam za siebie
Christopher 08.06.2014 22:32
Wygląda zjawiskowo,a smaki doskonałe.
migotka28 08.06.2014 22:29
wygląda wspaniale ciekawe jak smakuje szczególnie cieawi mnie ta granita
barbara11561 08.06.2014 22:06
niesamowity deserek:)
mufinka79 08.06.2014 18:45
Brak mi słów, by ocenić przepis - cudo!!!!
Grazyna0211 08.06.2014 17:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak