Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z masłem czosnkowym

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

bagietka 4 sztuka

Masełko czosnkowe

czosnek ząbki 5
masło 100 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z masłem czosnkowym

Kroki postępowania

1
Przygotowanie bagietek czosnkowych to przysłowiowa "bułka z masłem" :)
Zaczynamy masła czosnkowego.
Przeciskamy przez praskę czosnek. Do ciepłego masła dodajemy czosnek, sól i pieprz i dokładnie mieszamy - najlepiej widelcem. Można dodać ziół prowansalskich.
Krok 1 - Bagietka z masłem czosnkowym foto
2
Bagietki - moje miały około 25 cm długości - nacinamy pod skosem, nie do końca przekrawając - tworząc tak zwany grzebień.
W każdą szczelinę wsmarowujemy masło.
Krok 2 - Bagietka z masłem czosnkowym foto
3
Bagietki ułożone na papierze dopieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni na około 15 minut - do momentu aż się zarumienią.
Smacznego :)
Krok 3 - Bagietka z masłem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pat69 04.02.2023 21:46
Jaka jest temp dymienia masła?
teresa18 09.06.2014 21:07
Świetne pieczywo
Lidzia 09.06.2014 17:21
Super do szaszłyków.
Sylwia26 09.06.2014 17:04
ślinka leci
bhb8 09.06.2014 13:49
uwielbiam takie
IZABELA29 09.06.2014 13:16
dobre pieczywko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak