Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa dietetyczna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
ogórki kiszone 5 szt.
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 2 łyżki
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa dietetyczna

Wykonanie:
Włoszczyznę ( bez kapusty)umyć, pokroić, zalać wrzącą wodą (około 1 ½ litra)i ugotować. Ogórki obrać, zetrzeć włożyć do wywaru, olej utrzeć z mąką, rozprowadzić mlekiem i śmietaną. Całość rozprowadzić niewielką ilością zupy i wlać do wywaru. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki i podawać z ryżem lub z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 28.05.2014 21:53
Pysznie wygląda;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak