Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wieprzowy z ziemniakami

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól do smaku
cebula biała 1 szt
natka pietruszki
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wieprzowy z ziemniakami

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Mięso umyć włożyć do zimnej wody (7-8 szklanek) zagotować pod przykryciem i zszumować. Następnie zmniejszyć płomień i gotować około jednej godziny. Włoszczyznę umyć i włożyć do rosołu razem z przekrojoną na pół i zrumienioną bez tłuszczu cebulą. Wrzucić przyprawy i gotować powoli dalej około godziny. Rosół podawać z ziemniakami i posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 01.06.2014 18:47
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak