Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese z groszkiem
Makaron gotujemy al dente, w wodzie z solą i łyżką oleju. Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z sosem.
makaron spaghetti | 1 opakowanie |
mięso mielone wieprzowe | 0,5 kg |
marchew | 3 szt |
papryka czerwona | 1 szt |
papryka żółta | 1 szt |
groszek konserwowy | 1 puszka |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżeczka |
oregano | 1 łyżeczka |
kostka rosołowa | 1 szt |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | 0,5 łyżeczki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: