Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto łaciate
Kroki postępowania
Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Upieczone rozkroić na dwa krążki.
jajko | 5 sztuk |
mąka pszenna | 6 łyżek |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 1 szklanka |
kakao | 3 łyżeczki |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
masło | 300 gram |
mleko 2% | 2 szklanki |
kakao | 2 łyżki |
czekolada gorzka | 100 gram |
masło | 80 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: