Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z szałwi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szałwia 100 g świeże listki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z szałwi

Szałwię oczyścić, opłukać i dokładnie osuszyć. Rozgrzać olej do 180 stopni, (jeśli nie macie termometru można włożyć drewnianą wykałaczkę i jeśli od razu pojawiają się bąbelki,olej jest gotowy, jeśli nie kontynuować rozgrzewanie ) i smażyć stopniowo chipsy z szałwi. Odsączyć na papierze z oleju, posolić i podawać.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.06.2014 17:47
Ciekawy przepis :)
stan2401 21.06.2014 09:57
ciekawe ciekawe
caralajna 20.06.2014 16:21
ja lubię smażoną szałwię na maśle, jako dekorację.. chipsy koniecznie zrobię już wkrótce
anemon 19.06.2014 21:38
Uwielbiam świeżą szałwię, ale chipsów z niej jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak