Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z selera z migdałami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 0,5 kg
pietruszka 1 szt
mleko 2% 0,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
płatki migdałowe 4 łyżki

Porada

Jeżeli komuś nie zależy na ograniczeniu kalorii to do zupy zamiast mleka można dodać śmietanę.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z selera z migdałami

Seler i pietruszkę obrać, pokroić na kawałki, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Zmiksować warzywa blenderem, doprawić pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Zupę podprawić mlekiem i wszystko zagotować.
Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe.
Zupę wylewać do miseczek i każdą porcję posypać migdałowymi płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 20.06.2014 20:43
Wysmienita:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak