Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg duszony w białym winie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
wino białe wytrawne 1 szkl
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 4 ząbki
koperek 5 gałązek
tymianek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg duszony w białym winie

Pstrąga oczyścić z łusek i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę natrzeć solą, pieprzem, papryką i tymiankiem.
Przygotować żaroodporne naczynie, w którym będziemy dusili rybę.
Do wnętrza ryby włożyć koper i czosnek pokrojony w plastry. Na wierzchu pstrąga ułożyć plastry cytryny.
Zalać wszystko białym, wytrawnym winem i wrzucić na wierzch kawałki masła.
Naczynie zamknąć, lub przykryć folią aluminiową i wstawić danie do nagrzanego piekarnika na ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak