Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta arabska

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 sztuki
bulion drobiowy 1/2 szklanki
majonez 1 łyżka
śmietana 18 proc 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 sztuki
oliwa 1 łyżka
migdały 3 łyżki
orzechy włoskie 3 łyżki
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pasta arabska

Kurczaka gotujemy a kiedy będzie miękki rozdrabniamy na kawałki, dodajemy zmieszaną oliwę, majonez, śmietankę, bulion i sok z 1/2 cytryny, do połączenia składników użyłam blendera. Do masy dodajemy drobno posiekane orzechy i migdały.
Podajemy z kawałkami tortilli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.07.2014 00:15
Ciekawy pomysł na pastę. Na pewno wart wypróbowania.
monika141 23.06.2014 08:24
na pewno wypróbuje zapowiada się smacznie
Megg 22.06.2014 15:12
smaczna pasta do pieczywa
Magula 22.06.2014 14:32
musiała ciekawie smakować
marcia7 22.06.2014 13:47
super taka pasta
teresa18 22.06.2014 13:31
Ciekawy dodatek do pieczywa
mirosława4 22.06.2014 12:21
ciekawy przepis
sasanka 22.06.2014 12:00
Ciekawy pomysł :) pewnie dobrze smakuje z warzywami pokrojonymi w słupki i moczonymi w tej paście :D
Edith85 22.06.2014 10:57
ciekawy przepis na pastę
olkaaa 22.06.2014 10:53
musze zrobic
pajbek 22.06.2014 10:05
Warte wypróbowania :-)
IZABELA29 22.06.2014 09:52
z taka nazwą się jeszcze nie spotkałam
Renata9 22.06.2014 09:44
smaczna pasta
bhb8 22.06.2014 09:30
ciekawa jestem smaku
Ania84 22.06.2014 09:27
ale pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak