Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek parzony

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 0,6 kg
sól do smaku
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek parzony

Kroki postępowania

1
Boczek umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i odstawić na dobę do lodówki.
Krok 1 - Boczek parzony foto
2
Następnego dnia przełożyć do garnka, przykryć wodą, dodać przyprawy. Parzyć pod przykryciem ok. godziny. Nie dopuścić do wrzenia. Wystudzić. Wyjąć z wody. Kroić grubsze plastry. Podawać do pieczywa z chrzanem lub musztardą.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 2 - Boczek parzony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 07.07.2014 07:56
super boczuś :)
adelajda 18.06.2014 15:47
Domowe wędlinki super :)))
Pietruszka 18.06.2014 11:21
fajny boczuś
berys18 15.06.2014 19:14
swój najlepszy
mysza75 14.06.2014 23:08
domowy najlepszy
kasienka23 14.06.2014 12:54
smaczne takie mięsko!
cukiereczek 14.06.2014 08:16
soczysty,zdrowy,domowy
romanrafal
romanrafal 14.06.2014 06:34
pyszny boczuś
barbara11561 13.06.2014 22:12
pyszny do chlebka na zimno:)
agnieszka214 13.06.2014 19:45
bardzo chudziutki
Aleksandra/Olcia 13.06.2014 19:39
świeże pieczywo, domowy boczuś i musztarda.mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak