Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w sosie śmietanowym z kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
masło
sól
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana
pierś z kurczaka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w sosie śmietanowym z kurkami

Kroki postępowania

1
Pierś kroimy na kotlety, solimy i pieprzymy. Następnie smażymy ją na maśle.
Krok 1 - Pierś w sosie śmietanowym z kurkami foto
2
Cebulę kroimy w kostkę. Następnie dusimy ją na maśle. Kiedy będzie już miękka dodajemy kurki. Całość dusimy ok 10 minut.
Krok 2 - Pierś w sosie śmietanowym z kurkami foto
3
Dodajemy pół szklanki białego wina. Przekładamy pierś do kurek i cebuli. Dusimy na małym ogniu.
Krok 3 - Pierś w sosie śmietanowym z kurkami foto
4
Kiedy pierś będzie już odpowiednio miękka dolewamy śmietanę i czekamy aż sos się zagotuje. Kiedy sos zrobi się gęsty dodajemy posiekaną pietruszkę i zdejmujemy z gazu.

Krok 4 - Pierś w sosie śmietanowym z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.06.2014 18:19
taki obiadek to coś na moje smaki
Zdzisław 16.06.2014 17:19
dla mnie smaczne danie podano
pestka 16.06.2014 08:34
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak