Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo-malinowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże pół kg
maliny świeże 30 dag
galaretka truskawkowa 1 łyżka
cukier 2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo-malinowy

Do wody wrzucamy oczyszczone i umyte owoce, pojemność jej zależy jak intensywny chcemy mieć kompot, ja robię w ok 4 litrach.
Kompot gotujemy na małym ogniu przez ok 40 minut, na koniec wsypujemy cukier i galaretkę. Przestudzony kompot przelewamy przez sito.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 18.06.2014 15:49
bardzo dobry taki kompot
w mojej kuchni 16.06.2014 17:25
tylko pić taki kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak