Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z jajecznicą i bazylią

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 30 dkg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
masło do smażenia 2 łyżki
jajko 4 szt
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z jajecznicą i bazylią

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Masło rozpuszczamy na patelni wlewamy jajka doprawiamy solą robimy jajecznicę.
Odsączony ciepły makaron mieszamy z jajecznicą nakładamy na talerz posypujemy pokrojoną zieloną bazylią.

POLECAM !!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 14.07.2014 11:23
bardzo smaczne danie :-)
gusia1000 02.07.2014 23:47
Dobre jedzenie.
Seba 23.06.2014 08:25
smacznie i zdrowo
mysza75 18.06.2014 14:32
bardzo lubię taki makaron z jajem :-)
peppermint91 18.06.2014 14:25
Ciekawy pomysł! Muszę spróbowac ;)
Christopher 17.06.2014 11:48
Smaczne danko.
Pani Domu 17.06.2014 11:31
smaczne danie
gosia56 17.06.2014 09:08
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;) my bardzo lubimy takie danie na obiad;)
fotoviderek 17.06.2014 07:33
Fajne danie :)
migotka28 16.06.2014 22:18
ja tak zawsze robię z resztkami makaronu , najpier smaze makaron i przysmażam aby był miejscami chrupiacy a potem dodaje jajka
Renata22 16.06.2014 22:13
No ciekawy ten makaron. Śniadanie łączone z obiadem;)
gosia1988 16.06.2014 21:44
lubię jajka z makaronem - są pyszne
aniach32 16.06.2014 21:33
Nigdy jeszcze nie robiłam bardzo ładnie wygląda :D
Bernadeta1 16.06.2014 21:22
szybki i smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak