Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek z czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
ząbki czosnku 5-6
Grill przyprawa pikantna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek z czosnkiem

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę ,dodajemy przyprawę do grilla,sól,pieprz ziołowy i prawdziwy.Taką mieszanką nacieramy boczek który układamy w naczyniu żaroodpornym ,wlewamy na jego dno wodę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do180C Pieczemy aż boczek ładnie zbrązowieje i nie będzie surowy w środku ( ok .1 godz. )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 30.06.2014 18:36
super lubie takui
Lidzia 30.06.2014 16:51
Coś co lubię.
Sroczka 30.06.2014 16:37
Lubię taki pieczony boczuś.
marcia7 30.06.2014 16:16
doskonałe mięsko
Patriszja
Patriszja 30.06.2014 15:55
ja robie troszkę inaczej :) ale dosyć podobnie i jest naPRawdę bardzo smaczny więc polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak