Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety drobiowe panierowane w orzechach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
orzechy laskowe łuskane 1 szkl
białko 2 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
oliwa 1/2 szkl
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filety drobiowe panierowane w orzechach

Piersi kurczaka umyć, pokroić na równe kotleciki jednakowej grubości, natrzeć solą i pieprzem. Ubitą z białek pianę wymieszać z mąką ziemniaczaną. Orzechy posiekać. Każdy kotlet maczać w białkach, potem panierować w orzechach i smażyć z obu stron (po 3 minuty) na niezbyt mocno rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak