Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowa z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 200 g
jajko 2 szt
szczypiorek 1 pęczek
jogurt naturalny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowa z jajkiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - Pasta twarogowa z jajkiem foto
2
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy.
Krok 2 - Pasta twarogowa z jajkiem foto
3
Twaróg rozdrabiamy i przekładamy do miksera (rozdrabniacza), dodajemy do niego obrane jajka o raz połowę posiekanego szczypiorku.
Krok 3 - Pasta twarogowa z jajkiem foto
4
Do całości dodajemy 2-3 łyżki jogurtu naturalnego i miksujemy. Doprawiamy pastę solą i pieprzem.
Krok 4 - Pasta twarogowa z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.07.2014 07:50
na pewno pyszna pasta;)
Noruas 01.07.2014 00:20
Lubię takie kanapkowe dodatki
patryska76 30.06.2014 23:53
Smaczna pasta ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak