Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w śmietanie.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 70 dag
sól do smaku
kwaśna śmietana 1,5 opakowania
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
mąka pszenna 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w śmietanie.

Mięso solimy, dodajemy jajko i majeranek. Formujemy klopsiki. Klopsiki wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Dodajemy listki, ziele, pieprz. gotujemy przez ok 10 min. Następnie zaciągamy mąką ( 5 łyżek mąki łączymy z wodą - 1/2 szklanki i mieszamy aby grudek nie było) wodę z mąką wlewamy do "zupy" i mieszamy. Czekamy aż się przegotuje i wyłączamy gaz. Gdy zupa wystygnie dodajemy kwaśną śmietanę i odrobinę kwasku cytrynowego.
Podajemy z ugotowanymi ziemniakami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak