Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka pasta do chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 30 dkg
pestki dyni 10 dkg
masło roślinne 2-3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku

Porada

Pasta jest bardzo smaczna , lekka, prosta w wykonaniu i bez zadnych udziwnień a pestki można wymieniać na sezam, słonecznik itp.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka pasta do chleba

Ciecierzycę najlepiej namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości- uwaga , długo się gotuje ok 1 godz. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni uważając aby się nie przypaliły.Następnie pestki zemleć w blenderze na drobniutko , dodać odcedzoną cieciorkę, masło w zależności jak gęsta i sucha jest masa, może wystarczyć 1 łyżka. Doprawić odrobinką soli i białym pieprzem.Dobrze zblenderować i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.07.2014 08:44
uwielbiam pasty z ciecierzycy! mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak