Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna pasta do pieczywa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 3 szt
masło 3 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
jaja 3 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna pasta do pieczywa

Kroki postępowania

1
Do miski wrzucamy serki topione i dodajemy masło. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Wiosenna pasta do pieczywa foto
2
Całość dokładnie rozgniatamy widelcem.
Krok 2 - Wiosenna pasta do pieczywa foto
3
Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dodajemy do serków. Lekko mieszamy.
Krok 3 - Wiosenna pasta do pieczywa foto
4
Rzodkiewki również myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie półplasterki. Dorzucamy do miski.
Krok 4 - Wiosenna pasta do pieczywa foto
5
Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek. Kroimy w kosteczkę i dorzucamy do pasty. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Wiosenna pasta do pieczywa foto
6
Podajemy ze świeżym pachnącym pieczywem.
Krok 6 - Wiosenna pasta do pieczywa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 03.07.2014 22:06
Pomysłowe i smaczne na śniadanie.
Anna169Hosz 03.07.2014 11:33
Lubię takie pasty.
Kuchenka 02.07.2014 21:42
apetyczne całkiem
ada.la 02.07.2014 20:29
wygląda smacznie
Adamorek 02.07.2014 18:28
pyszna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak