Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowo -truskawkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 0,5 kg
galaretka truskawkowa 2 op
biszkopty okrągłe 8 szt
budyń śmietankowy 1 op
mleko 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowo -truskawkowy

Truskawki obrać ,wypłukać i zblenderować.
Galaretki zalać 1 szkl wrzącej wody i wymieszać -odstawić do wystudzenia.Do zimnej galaretki dodać zblenderowane tuskawki,wymieszać i wstawić do lodówki do stężenia.
Budyń ugotowac wg.opisu na op.
Do 4 pucharków pokruszyć na spód po 1 biszkopcie.
Następnie wyłozyć po 2 łyzki tężejącej już galaretki z truskawkami.Wstawić do lodówki.Po ok 10min pokruszyć kolejne biszkpty ,na ciastka wyłozyć budyń i wyłozyć resztę tężejącej galaretki .Wstawić do lodówki aby dobrze schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.07.2014 17:26
dobry deserek
Kejti 03.07.2014 23:53
Fajny deserek :-)
mysza75 02.07.2014 10:12
po obiedzie deser pycha
Wiesława1 25.06.2014 21:50
Pyszniutki deser
Renata9 25.06.2014 17:43
smaczniutki ten deserek
Bernadeta1 25.06.2014 15:33
super deserek
bhb8 25.06.2014 15:13
wygląda apetycznie
Czyki 25.06.2014 14:20
Ja bardzo chętnie wezmę taki pucharek :)pyszności.
marcia7 25.06.2014 14:19
fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak