Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 szkl
jajko
sól szczypta
woda ciepła 3/4 szkl

Farsz

jagody 30 dag
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Kroki postępowania

1
Z mąki, soli, jajka sporządzamy ciasto. Stopniową wlewamy wodę i zagniatamy elastyczne ciasto.
Krok 1 - Pierogi z jagodami foto
2
Jagody płuczemy i osuszamy. Dodajemy ok 2 - 3 łyż cukru i mieszamy.
Krok 2 - Pierogi z jagodami foto
3
Ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka i układamy na nich porcje farszu jagodowego.
Krok 3 - Pierogi z jagodami foto
4
Ciasto składamy w pół i dokładnie zlepiamy boki, Tworząc półksiężyce.
Krok 4 - Pierogi z jagodami foto
5
Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Po wypłynięciu gotujemy ok 3 minut.
Smacznego!
Krok 5 - Pierogi z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.06.2014 14:25
Jeszcze w tym roku nie robiłam a bardzo lubię, narobiłaś mi smaku
Alex_M 28.06.2014 11:11
chętnie bym zjadła :)
Patriszja
Patriszja 28.06.2014 09:41
niedawno sama robiłam : polecam naprawde pyszne :)
stokrotka 28.06.2014 09:22
poezja smaku!!!!!!
Krystyna32 28.06.2014 08:37
bardzo apetyczne
Krzysztof15 28.06.2014 08:04
bardzo lubie
iziona 28.06.2014 07:32
Kilka dni temu robiłam, ale muszę jeszcze zrobić puki są jagody w lesie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak