Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski befsztyk

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 40 dkg
olej do smażenia 4 łyżki
masło klarowane 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
cebula 2 sztuki
sól do smaku 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski befsztyk

Mięso umyć, osuszyć, zmielić w maszynce.
Do mięsa dodać 2 łyżki oleju, 2 łyżki zimnej wody, szczyptę pieprzu, wyrobić na gładką masę.
Cebule obrać, pokroić w piórka, rozgrzać na patelni masło, zeszklić cebulkę.
Uformować trzy owalne befsztyki, oprószyć mąką.
Rozgrzać patelni olej , obsmażyć befsztyki z każdej po trzy minutki.
Usmażone oprószyć solą, pieprzem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć cebulką, wstawić do nagrzanego piekarnika na 3-4 minuty.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.07.2014 15:11
apetyczna propozycja, chętnie wypróbuję
Bernadeta1 30.06.2014 00:23
Smaczne mięsko
Zdzisław 30.06.2014 00:18
smaczna potrawa została podana do zjedzenia
pajbek 29.06.2014 20:52
Też zjadłabym :-)
IKrakowianka 29.06.2014 20:52
świetne danie
Konczi 29.06.2014 20:35
pysznie u Ciebie
mysza75 29.06.2014 20:23
fajny taki wiejski mniam
misia53 29.06.2014 20:08
oj, smacznie to wyszło......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak