Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z brzoskwiniami na maślance

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 2 szkl
jajko 2 szt
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżka
mąka 35 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
brzoskwinie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z brzoskwiniami na maślance

Maślankę wymieszaj z jajkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz sodą. Stopniowo dodawaj mąkę. Wymieszaj. Ciasto powinno być gładkie i gęste. Z brzoskwiń usuń pestki. Pokrój w drobną kostkę. Dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, formując niewielkie placuszki. Smaż na rumiano z dwóch stron. Oprósz cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak