Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pizzerinki francuskie

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pomidory 2-3 sztuki
ser feta kilka kostek
Bazylia suszona Prymat
jajko 1 do smarowania
bazylia świeża do dekoracji

Porada

Jeśli znudziły Wam się pomidory w tradycyjnej postaci, polecam przygotować z nich pieczoną przekąskę.

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizzerinki francuskie

Ciasto francuskie należy rozwinąć. Pomidory kroimy w plasterki około 0,4 cm. Za pomocą szklanki lub innego naczynia wycinamy z ciasta koła o średnicy nieco większej niż średnica plasterków pomidorowych.
Gotowe krążki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Następnie układamy na nich pomidor, a na pomidorze po kilka kostek sera feta. Całość posypujemy suszoną bazylią. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut w 200°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 12.09.2014 17:32
wyglądają przesmacznie
gusia1000 13.07.2014 00:13
Fajne jedzenie.
stokrotka 12.07.2014 23:33
fajny pomysł na pizzerinki
pestka 12.07.2014 18:16
prezentują się świetnie
Olga_SK 12.07.2014 18:00
Zgrabnie okrąglutkie :)
Katarzyna59 12.07.2014 17:26
wspaniale wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak