Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jagodowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 3/4 szkl
mleko 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 1 płaska łyżka
mąka krupczatka 1 płaska łyzka
cukier 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jagodowy

Kroki postępowania

1
Jagody miksujemy blenderem na mus. Z mleka odlewamy 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotujemy razem z musem jagodowym.
Krok 1 - Budyń jagodowy foto
2
W odlanym mleku mieszamy mąkę ziemniaczaną, mąkę krupczatkę oraz cukier. Zawiesinę wlewamy do gotującego się mleka z musem. Mieszamy i gotujemy 2 minuty, cały czas mieszając. Gorący budyń przelewamy do pucharków.
Krok 2 - Budyń jagodowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 13.07.2014 22:43
super pomysł
ao_12 13.07.2014 22:23
mniam, pyszny budyń:)
Noruas 13.07.2014 17:21
mnaim, super deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak