Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym i kalarepką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warzywa

kapusta biała 1/4 sztuka
marchew 1 sztuka
ogórek kiszony 2 sztuka
kalarepka młoda 1/2 sztuka
koperek 1 pęczek

Przyprawy

olej 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Ogórek może być małosolny lub kiszony.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym i kalarepką

Kapustę poszatkować.Marchewkę i kalarepkę obrać. Marchew,kalarepkę i ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekać.Dodać olej,sok z cytryny i przyprawić. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 14.07.2014 08:34
smaczna surówka
Pietruszka 14.07.2014 08:33
pyszna surówka
V_kuchareczka 13.07.2014 22:41
bardzo smaczna surówka
patryska76 13.07.2014 22:33
Smaczna surówka ;-)
jasiek 13.07.2014 21:30
doskonale pasuje do ryb i drobiu
Joannasz3190 13.07.2014 20:59
Lubię takie :)
Konczi 13.07.2014 20:27
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak